· KENNEL CHANCO · URHUNDSKENNELN · CANAAN DOG ·

..............................................................

:: -
:: START
:: OM OSS
:: OM KENNEL CHANCO
:: CANAAN DOG
:: VÅRA CANAAN
:: KÖPA VALP PÅ KENNEL CHANCO
:: PUPPIES - VALPAR
:: THE EXPORT PROCESS
:: VÅR UTFODRING
:: GALLERI
:: LÄSVÄRT!

:: FACEBOOK GRUPP

..............................................................

Maria Selin
Åäng, Ljungsäng
342 92 Alvesta

Mobil: 0768 - 58 13 58
Email: info@kennelchanco.se


Besökare just nu: 18
Sidvisningar: 2422461
Unika besök: 1591311

Facebook

 

 

Vem ska man tro på?

Som hundägare så får man hela tiden olika råd om hur man skall göra med sin hund, Särskilt om man har något problem med sin hund. Dessa råd delas ut; på kurser, i böcker, i djuraffären, hos veterinären och t.o.m. av grannen. Men hur ska man veta vem man skall tro på? Alla säger olika, och hundexperter verkar kunna dyka upp var som helst. Jag tror att många hundägare skulle tjäna på att använda mer ”sunt bondförnuft” och göra det som känns rätt, och inte lyssna för mycket på ”experterna”. Men om man trots allt behöver hjälp kan det vara bra att veta hur man skall bedöma en ”experts” råd. Här följer några punkter som kan vara till hjälp, när du ska välja vem du skall vända dig till:

* Kan experten din typ av hund? Alla hundar kan inte tränas som en schäfer. Om man har en jakthund så skall man inte lyssna på någon som bara kan sällskapshundar, o.s.v.

* Hur stor erfarenhet har experten, alltså inte bara hur lång? Man kan ha haft hund i tjugo år, och ändå bara ha haft två hundar. Så det viktiga är, hur många hundar har experten tränat, gett råd till och viktigast av allt, följt upp?

* Har experten samma hundsyn som du? Om du ser hunden som en familjemedlem blir det fel om du tar råd av någon som ser hunden som en bruksvara. Eller om du ser din hund som en jaktkompis, ska du inte lyssna på någon som ser hunden som en baby.

* Varför ger experten dig råden, är det för att hjälpa dig? då är det bra. Men om det är för att visa hur duktig han/hon är ska du snabbt byta rådgivare.

* Undvik experter som har patentlösningar Alltså en metod som hjälper mot alla problem. En typisk patentlösning brukar vara ”träna mer ledarskap” eller ”du måste få en bättre kontakt”.

* Tro aldrig på någon som rekommenderar metoder som ger snabba resultat. Om du har haft ett problem med din hund en längre tid, så är sannolikheten att man  kan träna bort det på en kvart obefintlig.

En situation som du skall försöka undvika, är när någon expert vill visa hur lätt det är att få ordning på din hund, oftast går det till så att experten tar din hund och visar, både hur duktig han/hon är (alltså att det är du som gör fel), och hur lätt det är att träna din hund. Dessa demonstrationer är inte bara obehagliga för hunden, de är också vansinniga eftersom nästan alla hundar blir osäkra om någon främmande tar tag i hunden. I sådana situationer blir hunden oftast försiktig och avvaktande, då kan det lätt se ut som om expertens metoder fungerar. Gör man bara som han/hon visar så kommer hunden att bli lugn och problemfri. Tyvärr brukar det visa sig, att när man sen kommer hem och prövar, så beter sig hunden inte på samma sätt. Nu är ju inte hunden längre osäker! Så kom ihåg att ingen annan kan träna bort de problem du har med din hund, det måste du själv göra.

Oavsett hur duktig rådgivare du har, glöm inte bort att tänka själv och att vara kritisk.

Det finns bara en som är riktig EXPERT på din hund, det är du. Det är du som har levt med din hund under lång tid, det är du som vet vad din hund tycker om, och hur den reagerar i olika situationer. Så tro mer på dig själv än på alla experter.

 

David Selin

 

 

 
woolrich Uomo Parka moncler outlet italia moncler outlet milano moncler uomo prezzi Piumini moncler outlet outlet moncler milano woolrich prezzi outlet woolrich parka uomo Woolrich parka uomo Woolrich Prezzi Bassi manolo blahnik zapatos manolo blahnik españa manolo blahnik outlet manolo blahnik precios manolo blahnik günstig kaufen manolo blahnik günstig kaufen manolo blahnik deutschland manolo blahnik berlin manolo blahnik deutschland kaufen chaussures manolo blahnik soldes manolo blahnik pas cher manolo blahnik sale Parajumpers Dame Jakke Salg manolo blahnik günstig kaufen nike free flyknit 3.0 Parajumpers Jakke Salg nike free 3.0 v4 doudoune canada goose homme canada goose doudoune femme piumini moncler outlet カナダグース 2016 カナダグース ジャスパー